Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu

Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo biber
  • Yarım kilo patlıcan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı mayonez
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardağı sirke
  • Bir buçuk bardağı su
  • Tuz

Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve patlıcanları güzelce yıkayın.
  2. Lokmalık olacak halde irice doğrayın.
  3. Bol suda haşlayın.
  4. Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirin.
  5. Süzülmesi için süzgece alın.
  6. Sarımsakları soyun.
  7. Tuz ile havanda çok hafif taneli biçimde ezin.
  8. Sarımsakları derince bir kaba alın.
  9. Yarım su bardağı su, zeytinyağı ve mayonez ekleyin.İyice çırpın.
  10. Daha sonra sirke ve kalan suyu ek edin.İyice karıştırın.
  11. Haşlanmış patlıcan ve biberleri geniş bir karıştırma kabına hafif sıkarak aktarın.
  12. Üzerine sosunu ek edip karıştırın.
  13. Hemen tüketebilirsiniz. Fakat bekledikçe daha da güzelleşiyor. 2-3 gün bekleterek yerseniz tadı daha da lezzetlenir. Deneyeceklere afiyet,şifa olsun.

Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Lahmacun
Bulgurlu Pırasa Çorbası
Enfes Teretür Mezesi
Halamın Pastası
Tavuk Tadında Fırın Patates Ve Karnabahar
Mango Avokado Salata
Hdabla | © 2025 |