Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu
Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo biber
- Yarım kilo patlıcan
- 2 baş sarımsak
- 1 çay bardağı mayonez
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı sirke
- Bir buçuk bardağı su
- Tuz
Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biber ve patlıcanları güzelce yıkayın.
- Lokmalık olacak halde irice doğrayın.
- Bol suda haşlayın.
- Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirin.
- Süzülmesi için süzgece alın.
- Sarımsakları soyun.
- Tuz ile havanda çok hafif taneli biçimde ezin.
- Sarımsakları derince bir kaba alın.
- Yarım su bardağı su, zeytinyağı ve mayonez ekleyin.İyice çırpın.
- Daha sonra sirke ve kalan suyu ek edin.İyice karıştırın.
- Haşlanmış patlıcan ve biberleri geniş bir karıştırma kabına hafif sıkarak aktarın.
- Üzerine sosunu ek edip karıştırın.
- Hemen tüketebilirsiniz. Fakat bekledikçe daha da güzelleşiyor. 2-3 gün bekleterek yerseniz tadı daha da lezzetlenir. Deneyeceklere afiyet,şifa olsun.
Aydın’ın Haşlama Yaz Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








