Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet patates
Tavuk harcı için;
- 400 gram tavuk
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri kızartmak için;
- Sıvı yağ
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tanımımıza beşamel sosumuzu hazırlayarak başlayalım.
- Sos tenceremize tereyağını alarak eritelim.
- Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Unumuz kavrulduktan sonra sütü ekleyerek daima karıştıralım.
- Sosumuz kaynayıp yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Patatesleri soyup ortadan ikiye keselim ve ortalarını güzelce oyalım.
- Hazırladığımız patatesleri kızdırdığımız yağda kızartıp kızaran patatesleri çıkaralım.
- İç harcımız için tavuğumuzu küp küp doğrayıp sıvıya koyduğumuz tavamızda suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Üzerine yemeklik doğradığımız soğan,kırmızı ve yeşil biberi de ek ederek pişirelim.
- Sebzelerimiz yumuşayınca içine salça,tuz ve baharatlarımızı alarak karıştıralım.
- Son olarak suyumuzu ek edip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Patateslerimizi fırın kabımıza alıp içlerini hazırladığımız harçla dolduralım.
- Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri serpelim.
- Salçalı sosu da kabımıza ek ettikten sonra evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
- Beşamel soslu tavuklu patates çanağımız servise hazır👩🏻🍳 afiyet olsun 😋.
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















