Kapya Biberle , Tavuk Soteli Karnıyarık (Yok Böyle Bir Tarif) (Videolu)
Kapya Biberle , Tavuk Soteli Karnıyarık (Yok Bu türlü Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram sotelik doğranmış tavuk göğüs)
- 10 tane kapya biber
- 1 tane büyük soğan (küçük doğranmış)
- 4 tane yeşil biber ( küçük doğranmış)
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz
- Yarım çay bardağı su
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Kapya Biberle , Tavuk Soteli Karnıyarık (Yok Bu türlü Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri bir tepsiye yerleştirip uzunlamasına kesiyoruz( karnıyarık gibi).
- Fırına verip 200 derecede biberler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız biberleri muzun içindeki çekirdekleri kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
- Tavukları kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Sıvı yağ,soğan,yeşil biber ,tuz, karabiber ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip, birkaç defa karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz.
- Daha sonra soya sosu ve sarımsakları ek edip 5 dk pişiriyoruz.
- Pişen tavuk sotemizi, kapya biberlerin içerisine eşit bir formda dolduruyoruz.
- Bir yemek kaşığı salçayı bir su bardagı su ile açıp ,tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. (ben yarım saat pişirdim) fırından çıkmasına 5 dk kala kapya biberlerin üzerine kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Kapya Biberle , Tavuk Soteli Karnıyarık (Yok Bu türlü Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













