Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı su
- 1 çay bardağının üçte ikisi kadar sıvı yağ
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı kuru maya
- Un
Hamura sürmek için;
- 100 gr tereyağı
Arasına sürmek için:
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Su
- Kırmızı toz biber
- Kekik
İçine koymak için;
- Sucuk
- Yarım yağlı kaşar peyniri
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık su maya ve şekeri bir kapta karıştırıp mayalandırın ,köpük köpük olunca tamamdır.
- Un hariç kalan malzemeyi ekleyip karıştırın ,yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve bunu 5-10 dakika uygunca yoğuralım.
- Bastırarak değil hamuru üst çeke çeke üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalan hamuru 15 beze yapalım 10 dakika bekletip birinci yaptığımız bezeden başlayarak hamurları açabildiğimiz kadar açıyoruz.
- Yumuşak tereyağından bir modül sürüyoruz her yerine.
- Salçalı sos gereçlerini karıştırın.
- Önce salçalı sostan sürüp sucuk ve kaşar peyniri koyup görseldeki üzere katlayıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Büyük poşete koyup buzdolabına kaldıralım sabaha kadar mayalansın sonraki gün evvel fırını 190 dc ısıtın sonra dolaptan aldığımız poğaçalara yumurta sarısı sürüp fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak sıcak servis edin.
Not ;hemen pişirecekseniz 1 saat mayalandirip pişirin daha az.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













