Köz Patlıcan Yatağında Et Sote

Köz Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

İç materyal;

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Alt sosunun gereçleri;

  • 3 közlenmiş patlıcan
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Köz Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etlerimizi lokum kıvamına gelmesi için 10 dakika düdüklü tencereye alıyoruz.
  2. Soğan, biberler, domates, sarımsak ve közlediğimiz patlıcanı tava alıyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
  3. Düdüklüden aldığımız etleri tereyağ erittiğimiz tavaya alıp kavuruyoruz.
  4. Tabağa evvel hazırladığımız tabanı alıp sonrasında üstüne etleri koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun♥️.

Köz Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği
Nohutlu Yaz Salatası
Kıymalı Pide
Chocolate Cookies
Kuru Domatesli Cevizli Kahvaltılık Yeşil Zeytin
Fırında Bebek Patates
Hdabla | © 2025 |