Pastane Şekerparesi
Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yumurta (hamur içine)
- 1 yumurta sarısı (üzerine )
- Yarım çay kaşığı karbonat ve kabartma tozu karışımı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 pk vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı un
Şerbet;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoz şeker ve su bir tencereye alınır şeker eriyinceye kadar karıştırılır, kaynamaya başlayınca altı kısılır 6-7 dk kaynatılır.
- Limon suyu eklenip 2 dk daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığında yağ ve başka materyaller bir kaba alınır yoğurulur.
- Un son çay bardağı yavaş yavaş eklenmeli ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan modüller koparıp biçim verelim ,üzerine yumurta sarısı sürelim fırça yardımı ile üstüne çatalla çizik atın.
- Önceden ısıtılımış 180° fırında pişirmeye bırakalım .
- 25 -30 dakika ortası pişen tatlımız fırından alınır soğuk ağda üzerine dökülür 2-3 saat dinlenmeye alınır.
Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










