Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna

Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz köz patlıcan
  • 1 paket krema
  • 1 paket penne makarna (isteğe nazaran tekerlek makarna)
  • 4 diş sarımsak
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak makarnalarımızı haşlamaya başlayalım. Ben genelde tuzlu suda haşlıyorum.
  2. Makarnamızın suyunu kesinlikle ayıralım.
  3. Makarnalarımızı haşladıkdan sonra sosu için bir ay bir tencereye közlenmiş patlıcanı alıp bir yağ ile kavurmaya başlayalım.
  4. Biraz kavurdukdan sonra sarımsaklarımıda ek edip kavurmaya devam ediyorum.
  5. Daha sonra 1 paket krema ve 1 yemek kaşığı labnemi de karabiber ile karıştırıp kavurmaya devam ediyorum.
  6. Yaklaşık 2-3 dakika kavurduktan sonra 4 dilim kaşar peyniri ek ediyorum ve haşlanan makarnamın suyunu ekleyip sosumu hazırlıyorum.
  7. Haşlanan makarnam ve sosumu tencerede birleştirip yaklaşık 3-4 dakika karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp en az 15 dakika makarnamın sosunu çekmesi için bekliyorum.
  8. Ve afiyet olsun …. Eşleriniz aileniz ve arkadaşlarınız bu tarife bayılabilir.

Köz Patlıcanlı Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şambali Tatlısı
Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye
Sodalı Tuzlu Peynirli Kek
Haşhaş Ezmeli Açma
Miss Gibi Kokan Kabaran Limonlu Kek Tarifi
Tekte Tutan San Sebastian
Hdabla | © 2025 |