Nohutlu Pirinç Pilavı

Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Pilav için;

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yayvan pilav tenceremize tereyağımızı alarak eritiyoruz.
  2. Üzerine yıkadığımız pirinçimizi ekleyerek kavuruyoruz.
  3. 3 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz ve nohutumuzu ek edip karıştırıyoruz.
  4. Pilavımız göz göz olana dek kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra dinlendiriyoruz.
  6. Sıcak servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Bakla
Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle)
Yağlı Balık Biber Turşusu
Sebzeli Hindi But Sote
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Sirkeli Börülce
Hdabla | © 2025 |