Frambuazlı Cheseecake Tarifi
Frambuazlı Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için ;
- 2paket burçak bisküvi
- 125 gr tereyağı yahut margarin
Kreması için;
- 500 gr labne peyniri
- 200 sıvı krema
- 1.5 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 1.5 su bardağı frambuaz
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 3 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su
Frambuazlı Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri robottan çekelim üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıp tabanına serelim, bardak yardımıyla düzeltip dolaba kaldıralım.
- O dolapta dinlenirken kremasını hazırlayalım sıvı kremayı mikserde güzelce çırpalım.
- Üzerine labne ekleyip 5 dakika daha çırpalım, daha sonra şekerini ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpalım.
- Son olarak katı materyallere geçelim un vanilya ve nişastayı da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Dolaptan çıkarttığımız bisküvi tabanının üzerine kremayı dökelim tezgaha birkaç sefer vurup havasını alıp 150 derecelik hafif ılık fırına koyalım.
- Fırının alt tabanına bir kapta kaynar su bırakalım ki buhar yapsın.
- Ilk olarak 150°’de yarım saat pişirip dereceyi 180’e çıkartalım. Görüntüdeki üzere ortası hafif sallanacak biçimde olmalı fırından alalım….
- Kek soğurken sosunu pişirelim. Frambuaz ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca şekerini ilave edelim.
- Kaynayınca yarım su bardağı suda açtığımız nişastayı üzerine ekleyip katı aşınca ocaktan alalım ılıdıktan sonra kekin üzerine döküp hafif soguyunca dolaba kaldıralım.
- Bir gece dolapta dinlenmesi daha hoş olur vaktiniz yoksa beş 6 saatte kâfi oluyor yapacak olanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet olsun🌼🌼 dilerseniz vişne ve limon ile de hazırlayabilirsiniz.

Frambuazlı Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















