Süzme Saray Aşuresi
Süzme Saray Aşuresi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı (360 gr) ayıklanmış ve yıkanmış aşurelik buğday
- 6,6 litre birinci kademede buğdayı haşlamak için su
- 1/2 (yarım) su bardağı (80 gr) sapları ayıklanmış ve sıcak suda haşlanmış kuş üzümü
- 1,5 su bardağı (300 gr) toz şeker
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı badem (kabukları soyulmuş, sıcak suda haşlanmış)
- 90 gram fındık
- 80 gram dövüşmüş yeşil fıstık
- 90 gram dövülmüş ceviz
Süzme Saray Aşuresi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede 2 su bardağı buğdayı 6,6 litre su ile haşlanaya başlayın.
- Buğdaylar suyu çektikçe azar azar su ekleyin.
- Buğday çatlayana kadar haşlamaya devam edin.
- Buğday büsbütün yumuşayıp koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın ve süzün, sıvı kısmını ayırın.
- Kuş üzümlerini güzelce yıkayın saplarını ayıklayın ve 1,5 su bardağı su ile kısa mühlet kaynatın ve sonra süzün.
- Bademleri kaynar suda bir taşım haşlayın ve soğuk suya alıp kabuklarını soyun.
- Ayırdığınız buğdayın sıvı kısmını tekrar tencereye alın. İçine haşlamış kuş üzümünü, şekeri ilave edin ve tüm materyallerle 5 dakika kadar daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın.
- Ocaktan almadan çabucak evvel 2 yemek kaşığı gül suyu ile soyulmuş bademleri ekleyin ve karıştırın.
- Aşureleri kaselere paylaştırın. Üzerine dövülmüş fındık, antep fıstığı ve ceviz serperek süsleyin. Soğumaya bırakın.Afiyet olsun.
Süzme Saray Aşuresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











