Borcamda Malaga Pasta Tarifi

Borcamda Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet muz (ortadan 2′ ye bölünmüş)

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Ganaj için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata

Pastacı kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için;

  • Fındık kırığı yahut toz antep fıstığı
  • Dilerseniz benmari adabı eritilmiş beyaz çikolata

Borcamda Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için; uygun bir çırpma kabına yumurtalarımızı alalım üzerine şeker ekleyerek beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile çırpalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpma teli yardımı ile karıştıralım bu basamakta mikser kullanmayın.
  3. Hazır hale gelen kek harcımızı yağladığımız dikdörtgen borcama aktaralım spatula yardımı ile kekimizin üzerini düzeltelim keki fırına vermeden evvel bir iki defa tezgaha vurarak içerisindeki havanın çıkmasını sağlayalım.
  4. Kekimizi evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika denetimli bir formda pişirmeye bırakalım.
  5. Ganaj için; bunun için uygun bir tenceremizin ocağa alalım kremamızı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Lakin kaynatmamaya dikkat etmelisiniz.
  6. Isınan kremamızın içerisine tereyağı ve çikolatalarımızı da ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Hazır olan ganajımızı buzdolabına soğumaya bırakalım soğurken orta ara karıştırmayı unutmayalım.
  7. Pişen kekimizi fırından çıkartarak birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim kekimiz soğurken pastacı kremasını hazırlayalım.
  8. Pastacı kreması için; bunun için sütümüzü uygun bir tenceremize alalım üzerine un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişirelim. Kıvamı yoğunlaştıktan sonra tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek eriyene kadar tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  9. Kekimiz soğuduktan sonra kürdan yardımı ile üzerlerini delikler açalım ve süt ile ıslatalım üzerine pastacı kremamızı dökerek spatula yardımı ile üzerine düzeltelim.
  10. Kabuklarını soyduğumuz muzları ortadan ikiye keserim ve kremamızın üzerine yerleştirelim muz ölçüsü muzlarınızın boyutuna nazaran değişiklik gösterebilir.
  11. Dizdiğimiz muzların üzerini elimizle yavaşça bastıralım ve kremanın içerisine girmesini sağlayalım muzların üzerine tek tek ganajımızı dökelim ve güzelce kaplanmasını sağlayalım.
  12. Pastanın üzerini ganaj ile kapladıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım mühlet sonunda pastamızı alalım, muzların ortasına fındık kırığı serperek süsleyin üzerine de toz antep fıstığı serpelim ve servis edebilirsiniz.
  13. Dilerseniz üzerine beyaz çikolata benmari adabı eriterek muzların üzerine çizgiler yapabilirsiniz ben bu halde yaptım ve çok hoş oldu.

Borcamda Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)
Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Karabuğday Salatası
Mantar Sote
Nefis Pırasa Tarifi
Bayatlamayan Mini Pide Poğaça
Hdabla | © 2025 |