Küllü Kurabiye
Küllü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 5 silme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5/4 su bardağı un
Üzeri için;
- 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1.5 tatlı kaşığı tarçın
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri bir kapta yoğurun.
- Hamurdan misketten az büyük olucak biçimde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Fırın tepsisine aralıklı olucak biçimde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğumadan direk pudra şekeri tarçın karışımına bulayın.
- Sıcak olacağı için dikkatli yapın dağılmasın.
- Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌸.
Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













