Teretür Mezesi

Teretür Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 yaprak marul
  • 5-6 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Teretür Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marul ve maydanozu yıkayıp ince doğrayın.
  2. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kovalayıp suyunu sıkalım.
  3. Suyunu sıkın ve kenara alalım.
  4. Ayrı bir kasede yoğurt, sarımsak tozu, limon suyu, tahin ve sıktığımız marul ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
  5. Servis tabağına alınır ve üzerine biraz zeytinyağ ve tahin gezdirelim.
  6. Son olarak üzerine kavurmuş susam serpiştirp afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Teretür Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Yatağında Atom Tarifi
Tereyağlı Gün Işığı Reçeli
Enfes Salatasıyla Milföy Çanakları
Kolay Elmalı Turta (Videolu)
Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tarifi
Çikolatalı Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |