Glutensiz Mayasız Ekmek
Glutensiz Mayasız Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sorgum unu
- 1 su bardağı karabuğday unu
- Yarım çay kaşığı deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı çiğ susam
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
- İçme suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
Glutensiz Mayasız Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve zeytinyağını çırptıktan sonra unları ve çörekotu ile susamı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından karbonatı ekliyoruz ve kek kıvamına gelene dek içme suyu ekliyoruz.
- Cam pişirme kabına ya da işlenmemiş pişirme kağıdı serdiğimiz bir kaba alıyoruz.
- Ben üzerini susamla süsledim. Tercihinize kalmış🙂.
- Önceden ısıttığımız fırında 150 derecede pişiriyoruz.Afiyet şifa olsun.
Glutensiz Mayasız Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






