Glutensiz Mayasız Ekmek

Glutensiz Mayasız Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sorgum unu
  • 1 su bardağı karabuğday unu
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı çiğ susam
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • İçme suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Glutensiz Mayasız Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve zeytinyağını çırptıktan sonra unları ve çörekotu ile susamı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ardından karbonatı ekliyoruz ve kek kıvamına gelene dek içme suyu ekliyoruz.
  3. Cam pişirme kabına ya da işlenmemiş pişirme kağıdı serdiğimiz bir kaba alıyoruz.
  4. Ben üzerini susamla süsledim. Tercihinize kalmış🙂.
  5. Önceden ısıttığımız fırında 150 derecede pişiriyoruz.Afiyet şifa olsun.

Glutensiz Mayasız Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kırmızı Biber Çorbası
Tek Tencerede İzmir Köfte
Şeftalili Yaz Keki (Videolu)
Diyet Salata
Fiyonk Açma
Tepsi Poğaçası
Hdabla | © 2025 |