Böğürtlen Soslu İrmikli Tatlı (Videolu)
Böğürtlen Soslu İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml
️Alt taban;
- 2 paket yulaflı yada tam buğdaylı bisküvi (250gr)
- 150 gram tereyağ (eritilmiş)
️İrmikli muhallebi;
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
️Böğürtlenli sos;
- 250 gram böğürtlen
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Böğürtlen Soslu İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt taban için; Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş tereyağ ile karıştırın.
- İstediğiniz kalıba yağlı bisküvi karışımını döküp bardakla bastırın, kalıbı buzdolabına kaldırın.
- Muhallebi için; tencereye, nişasta, şeker, irmik, bir litre süt ekleyip karıştırın, ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alın içine vanilya ekleyip karıştırın .
- Bisküvili karışımın üzerine muhallebiyi gezdirin.
- Böğürtlenli sos için; Böğürtlenleri ,şekerle birlikte tencereye alın.
- Böğürtlenler suyunu salıp yumuşamaya başlayınca bir su bardağı suya nişasta ekleyin karıştırın.
- Nişastalı karışımı böğürtlenlerin üzerine gezdirin.
- Koyulaşan sosu ister taneli ister ezerek kıvama getirin.
- Kaynayıp yoğunlaşan sosu sıcakken tatlının üzerine gezdirin.
- Sos sıcakken koyulmalı.
- Çok çabuk koyulaşacağı için sıcakken tatlının üzerine gezdirilmeli.
- Tatlıyı en az iki saat soğuyup katılaşana kadar buzdolabında dinlendirin.
Dilimleyerek servis edin ♥️
Böğürtlen Soslu İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









