Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 buçuk su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebi için:

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti

Arası için:

  • 2 adet muz
  • Damla çikolata

Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce muhallebiyi hazırlayalım 💕; Süt, yumurta sarısı, toz şekeri çırpma teliyle yeterlice çırpalım .
  2. Un ,nişastayı da koyup uygunca çırpıp ocağa alalım.
  3. İyice kaynayana kadar karıştıralım.
  4. Kaynayınca tereyağ katalım çırpalım biraz soğusun krem şanti de katıp mikser yardımı ile yeterlice çırpalım.
  5. Soğumaya bırakalım soğuyunca dolaba koyalım.
  6. Kek için; şeker ve yumurtayı yeterlice mikserle çırpalım .
  7. Süt ve yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  8. Kakao da ekleyelim çırpalım.
  9. Unu eleyelim üzerine kabartma tozu vanilya da katıp çırpalım 💕 tart kalıbını tereyağ ile yağlayıp un serpelim kalıba fazla gelen unu silkeleyelim kek hamurunu dökelim.
  10. 165 derece fırında 20 dakika denetimli pişirelim.
  11. Pişen soğuyan kekin ortasını denetimli bir biçimde oyalım ve oyduğumuz kek hamurunu robotta çekelim.
  12. Tart kalıbının ortasına muzu ince doğrayıp dizelim.
  13. Muhallebiyi dökelim muhallebi üzerine damla çikolata atalım.
  14. En üste de ufalanmış kek den serelim. Afiyet olsun 🤤.

Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Rüyası
Fırında Hindi Ve İç Pilav
Tam Kıvamında Kabak Mücver
Kabak Mücver
Mühürlü Karnabahar (Videolu)
Kabak Reçeli (Kireçsiz)
Hdabla | © 2024 |