Kıymalı Girit Kabağı Dolması (Videolu)

Kıymalı Girit Kabağı Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet top kabak
  • Tuz

İç harcı:

  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) su bardağı bulgur
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça (domates-biber karışık)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

Kıymalı Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların üst kısmını kapak üzere kesin.
  2. İçlerini oyun, lakin çok ince bırakmayın.
  3. İçlerine tuz serperek ovun.
  4. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzün.
  5. Kıyma, soğan, sarımsak, domates, salçalar, zeytinyağı, baharatlar ve maydanozu geniş bir kapta tüm gereçle güzelce karıştırın.
  6. Kabakların içini çok bastırmadan ancak boşluk kalmayacak biçimde iç harçla doldurun.
  7. Üzerlerinde 1 parmak kadar boşluk bırak ki pirinç ve bulgur şişebilsin.
  8. Kabakları dik bir biçimde tencereye yerleştirin. Kapaklarını üzerine kapatın.
  9. Sos için salçayı tereyağı+zeytinyağında kavurup dolmaların üzerlerine dökün. Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  10. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı halde yaklaşık 45-50 dakika pişir.

Kıymalı Girit Kabağı Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Cevizli Kuru Baklava
Zeytinli Peynirli Muffin (Airfryerda)
Latte Pasta
Katkısız Nar Ekşisi Nasıl Yapılır? (Videolu)
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)
Beyaz Çikolatalı Browni
Hdabla | © 2025 |