Semizotu Turşusu
Semizotu Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 4-5 diş sarımsak
- Sirke (bir kavanozun 4/3 ünü kaplayacak şekilde)
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Kaynamış ılınmış su
Semizotu Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semiz otlarını yeterlice yıkayıp süzün.
- Süzülmüş semizotlarını kibrit çöpü uzunluğunda kesin.
- Sarımsakları havanda ezin.
- Kavanozun altına ezilmiş sarımsakların yarısını koyun.
- Semizotları bastırarak kavanoza doldurun. (kavanozun üzerinde iki parmak boşluk olsun).
- Üzerine kalan sarımsakları ek edin.
- Tuzunu ek edin.
- Kavanozun 4/3 ünü kaplayacak kadar sirke doldurun.
- Geri kalanını su ile tamamlayın.
- Bir -iki saat havasını çıkarmak için kapakları açık olarak bekleyin.
- Daha sonra kapaklarını sıkıca kapatıp bir gün dışarıda sararması için bekleyin.
- Ertesi gün dolaba alıp orada koruma edebilirsiniz.
- Yapıldıktan 5-6 gün sonra yemeye hazır hale gelir.
- Verdiğim ölçüler bir litrelik bir kavanoz için geçerlidir.Afiyet olsun ☺.
Semizotu Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







