Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kg. dağ çileği
  • 7 şu bardağı toz şeker
  • 1 limon suyu

Dağ Çileği Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dağ çileğini yeşil saplarından ayıklayalım iki suda güzelce yıkayıp süzelim.
  2. Çileğin yarısını tencereye alalım toz şekerin yarısını ekleyelim,çileğin öbür yarısını da ek edelim kalan şekeride ekledikten sonra tencereyi hafif sallayalım ağzını kapatalım ve 8-10 saat kadar bekletelim.
  3. Bekleyince çilekler suyunu salmış şeker hafif erimiş olacaktır bu formda ocağa alalım kaynatma başlayalım.
  4. Şeker eriyip çilekler her tarafından köpürerek kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyelim yaklaşık 10 dk. Harâretli bir halde kaynatalım. Taşırmamaya dikkat edelim.
  5. Çileklerin rengi kararmadan ve dağılmadan ocaktan alalım.
  6. Temiz kavanozlara sıcakken alalım ağzını sıkıca kapatalım. 750 gr. Lık kavanozlarla üç adet ayrıyetten bir kâse daha çıkıyor.
  7. Bu organik mis kokulu lezzete rastlayan arkadaşlar,mutlaka toplayıp yapmalı 🍓🥰😍 deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.

Dağ Çileği Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Çikolatalı Kek Topları Truff (Videolu)
Çilekli Milkshake
Meşhur Bursa Cantık
Damla Çikolatalı Kurabiye
Tahinli Kurabiye Tarifi
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |