Dağ Çileği Reçeli
Dağ Çileği Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk kg. dağ çileği
- 7 şu bardağı toz şeker
- 1 limon suyu
Dağ Çileği Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dağ çileğini yeşil saplarından ayıklayalım iki suda güzelce yıkayıp süzelim.
- Çileğin yarısını tencereye alalım toz şekerin yarısını ekleyelim,çileğin öbür yarısını da ek edelim kalan şekeride ekledikten sonra tencereyi hafif sallayalım ağzını kapatalım ve 8-10 saat kadar bekletelim.
- Bekleyince çilekler suyunu salmış şeker hafif erimiş olacaktır bu formda ocağa alalım kaynatma başlayalım.
- Şeker eriyip çilekler her tarafından köpürerek kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ekleyelim yaklaşık 10 dk. Harâretli bir halde kaynatalım. Taşırmamaya dikkat edelim.
- Çileklerin rengi kararmadan ve dağılmadan ocaktan alalım.
- Temiz kavanozlara sıcakken alalım ağzını sıkıca kapatalım. 750 gr. Lık kavanozlarla üç adet ayrıyetten bir kâse daha çıkıyor.
- Bu organik mis kokulu lezzete rastlayan arkadaşlar,mutlaka toplayıp yapmalı 🍓🥰😍 deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Dağ Çileği Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













