Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un kestirimi 2 su bardağına yakın

Üst sosu;

  • 1 su bardağı kek karışımı (200ml)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 silme yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
  2. Süt ,yağ, kakao eklenir karıştırılır, bir su bardağı bu harçtan ayrılır .200 ml su bardağı ölçüm.
  3. Kalan karışıma un, vanilya ,kabartma tozu eklenir 170°’de pişirilir.
  4. Ayrılan karışım ve süt ,kakao tencerede 5 dakika kaynatılır.
  5. Fırından çıkan kek 10 dakika sonra dilimlenir ılık sos üzerine dökülür başta sosu çok fazla görünebilir .
  6. 2-3 saat dinlendirmeniz lazım güzelce içine çekecektir, üzerini ceviz kesimleriyle süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Cupcake
Cevizli Zeytin Salatası
Yumuşacık Ekmek Tarifi
Eskimeyen Lezzet Kayseri’ye Ait Tandır Böreği (Tahinli Ve Ispanaklı) (Videolu)
Un Helvası Tarifi
Mantı Tarifi
Hdabla | © 2025 |