Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un kestirimi 2 su bardağına yakın
Üst sosu;
- 1 su bardağı kek karışımı (200ml)
- 2 su bardağı süt
- 1 silme yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
- Süt ,yağ, kakao eklenir karıştırılır, bir su bardağı bu harçtan ayrılır .200 ml su bardağı ölçüm.
- Kalan karışıma un, vanilya ,kabartma tozu eklenir 170°’de pişirilir.
- Ayrılan karışım ve süt ,kakao tencerede 5 dakika kaynatılır.
- Fırından çıkan kek 10 dakika sonra dilimlenir ılık sos üzerine dökülür başta sosu çok fazla görünebilir .
- 2-3 saat dinlendirmeniz lazım güzelce içine çekecektir, üzerini ceviz kesimleriyle süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














