Pastane Usulü Kıtır Kek

Pastane Yolu Kıtır Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 5-6 adet ceviz
  • 10-12 adet antep fıstığı
  • 1 su bardağı un

Üzeri için;

  • Damla çikolata

Pastane Metodu Kıtır Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım, ceviz ve antep fıstığını çok toz haline gelmesin küçük modüllere keselim.
  2. Yağı ve başka gereçleri ekleyip çırpalım yağlı kâğıt serili fırın tepsimize kek harcını dökelim,tepsiye yayalım.
  3. Üzerine damla çikolata serpiştirelim 180 derece fırında üzeri biraz üzeri kızarana dek pişirelim.
  4. Fırından çıkaralım,dilimleyelim ,ardından tekrar fırının derecesini 200 yapalım,alt üst kızarana kadar pişirelim.✔️afiyet olsun.

Pastane Adabı Kıtır Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sıyırma
Paça Suyu Tarifi
Pizza Poğaça
Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması
Etli Nohut
Nişastasız Susuz Sütlaç
Hdabla | © 2025 |