Pastane Usulü Kıtır Kek
Pastane Yolu Kıtır Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 5-6 adet ceviz
- 10-12 adet antep fıstığı
- 1 su bardağı un
Üzeri için;
- Damla çikolata
Pastane Metodu Kıtır Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım, ceviz ve antep fıstığını çok toz haline gelmesin küçük modüllere keselim.
- Yağı ve başka gereçleri ekleyip çırpalım yağlı kâğıt serili fırın tepsimize kek harcını dökelim,tepsiye yayalım.
- Üzerine damla çikolata serpiştirelim 180 derece fırında üzeri biraz üzeri kızarana dek pişirelim.
- Fırından çıkaralım,dilimleyelim ,ardından tekrar fırının derecesini 200 yapalım,alt üst kızarana kadar pişirelim.✔️afiyet olsun.
Pastane Adabı Kıtır Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











