Karpakta Pasta
Karpakta Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 ml süt ve su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 100 gr tereyağı
- 120 gr un
- 4 adet yumurta
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 150 gr tereyağı
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Karpakta Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için un hariç tüm materyalleri ocağa alıp biraz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- En son unu ek edip kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra 5-10dk bekletiyoruz daha sonra başka bir kaba alıp 4 yumurtayı teker teker ve çırparak ekliyoruz.
- Hamuru ikiye ayırıp her birini farklı başka 25-30 dk 190° de pişiriyoruz.
- Krema için (birinci hamur pişerken kremayı yapın) tereyağı hariç tüm materyalleri ocağa alıyoruz kıvam aldığında üzerine değecek formda streçleyip dolaba kaldırıyoruz (bu sırada ikinci hamuru pişirmeye başlamış oluyoruz)
- 20 dk sonra tereyağını çırpıyoruz ve üzerine kremayı ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Son olarak iki hamurun ortasına kremayı sürüp dolaba kaldırıyoruz.
- 1 saat dinlensin çıkarttıktan sonra pudra şekeri ile süsleyip sunabilirsiniz.
Afiyet olsun🫶🏻😋.
(ben üzerine de krema sürdüm fakat orjinalinde o denli değil).
Karpakta Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






