Karpakta Pasta

Karpakta Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 ml süt ve su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 100 gr tereyağı
  • 120 gr un
  • 4 adet yumurta

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 150 gr tereyağı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Karpakta Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için un hariç tüm materyalleri ocağa alıp biraz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. En son unu ek edip kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
  3. Kıvam aldıktan sonra 5-10dk bekletiyoruz daha sonra başka bir kaba alıp 4 yumurtayı teker teker ve çırparak ekliyoruz.
  4. Hamuru ikiye ayırıp her birini farklı başka 25-30 dk 190° de pişiriyoruz.
  5. Krema için (birinci hamur pişerken kremayı yapın) tereyağı hariç tüm materyalleri ocağa alıyoruz kıvam aldığında üzerine değecek formda streçleyip dolaba kaldırıyoruz (bu sırada ikinci hamuru pişirmeye başlamış oluyoruz)
  6. 20 dk sonra tereyağını çırpıyoruz ve üzerine kremayı ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
  7. Son olarak iki hamurun ortasına kremayı sürüp dolaba kaldırıyoruz.
  8. 1 saat dinlensin çıkarttıktan sonra pudra şekeri ile süsleyip sunabilirsiniz.

Afiyet olsun🫶🏻😋.

(ben üzerine de krema sürdüm fakat orjinalinde o denli değil).

Karpakta Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte Mardin-Urfa
Basit Yoğurt Çorbası
Bitter Çikolatalı Pudingli Kek
Soslu Kurdele Mantı
Tuzlu Kurabiye
Antep Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu)
Hdabla | © 2025 |