Patlıcan Sandal
Patlıcan Sandal Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet kalın patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 1 büyük soğan ya da 2 orta boy
- 1-2 tane kapya biber
- 1-2 tane yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Sarımsak tozu
- 1 kaşık salça
- Yarım kaşık biber salçası
Salçalı su için;
- Bir ölçü salça
- Su
Patlıcan Sandal Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletiyoruz patlıcanları ortadan ikiye bölüyoruz.
- Patlıcanları yağlayıp fırında kızartıyoruz.
- Sandalların içi için kıymayı tencereye alıyoruz bir ölçü kavurup içine doğradığımız soğanları ekliyoruz ,daha sonra kırmızı ve yeşil biber doğrayıp onları ekliyoruz daima birlikte kavuruyoruz.
- Sonra salçayı ve baharatları ekliyoruz yarım çay bardağı su ekliyoruz bir ölçü kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Fırında kızaran patlıcanların üst kısımlarını kaşıkla sandal hale getirip kıyma harcından üzerine ekliyoruz domates ve biber dilimleri koyuyoruz.
- Salçalı su hazırlayıp tepsiye ekliyoruz fırında 30 ile 40 dakika ortası pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Patlıcan Sandal Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










