Gelin Pastası
Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 2 buçuk su bardağı süt
- Yarım paket sıvı krema
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket krema
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Bolca hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kekimizden başlayalım, yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika düzgünce çırpalım .
- Sonra kuru materyalleri eleyerek ekleyelim.
- En büyük borcumu güzelce yaplayıp kek harcımızı dökelim.
- 180 derece fırında denetimli bir formda pişirelim.
- Keki soğumaya bırakıp muhallebimizi hazırlayalım.
- Süt, un, nişasta ve şekeri göz göz olana kadar pişirelim.
- Sonra vanilya ve tereyağı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremaya kremşanti ve kremayı ekleyip çırpalım. Kremamız hazır.
- Soğuyan kekimizi süt ile kremayı çırptıktan sonra güzelce her yeri ıslanacak formda dökelim.
- Kremamızıda güzelce yaylım ve 1 gece kesinlikle buzdolabında dinlendirelim.
- Bolca hindistan cevizi döküp dilediğimiz üzere süsleyelim.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















