Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • Yarım paket sıvı krema

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Bolca hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kekimizden başlayalım, yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika düzgünce çırpalım .
  2. Sonra kuru materyalleri eleyerek ekleyelim.
  3. En büyük borcumu güzelce yaplayıp kek harcımızı dökelim.
  4. 180 derece fırında denetimli bir formda pişirelim.
  5. Keki soğumaya bırakıp muhallebimizi hazırlayalım.
  6. Süt, un, nişasta ve şekeri göz göz olana kadar pişirelim.
  7. Sonra vanilya ve tereyağı ekleyip soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan kremaya kremşanti ve kremayı ekleyip çırpalım. Kremamız hazır.
  9. Soğuyan kekimizi süt ile kremayı çırptıktan sonra güzelce her yeri ıslanacak formda dökelim.
  10. Kremamızıda güzelce yaylım ve 1 gece kesinlikle buzdolabında dinlendirelim.
  11. Bolca hindistan cevizi döküp dilediğimiz üzere süsleyelim.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Strawberry Muffin
Kfc Tadında Tavuk Nugget
Patatesli Poğaça
Annemin Tarifiyle Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu)
Çeşm-i Nigar Çorbası
Dibedip (Mardin Usulü)
Hdabla | © 2025 |