Su Böreği Tadında Tepsi Börek

Su Böreği Tadında Tepsi Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 200 gr beyaz peynir
  • Çökelek
  • 1 tutam maydanoz

Aralarına sürmek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 sade soda
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Susam

Su Böreği Tadında Tepsi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sosumuzu hazırlayalım bunun için bi kaba yoğurt ,soda ,kabartma tozu ,yağı ve yumurtayı alıp pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra peynirli içimizi hazırlayalım maydanozları doğrayalım ve peynire ekleyelim.
  3. Daha sonra fırın tepsimize 1 yufkayı serelim.
  4. Arasına yaptığımız sostan yeteri kadar dökelim.
  5. 3 yufkayı bu halde tepsimize serip ortalarını sosladıktan sonra peynirimizi ortaya dökelim ve yayalım.
  6. Peyniri serptikten sonra sostan biraz daha dökelim ve yufkayı örtelim tekrar sos tekrar yufka tekrar sos ve tekrar yufka en son kalan sosumuzu böreğimizin üstüne dökelim ve susam serpelim.
  7. Fırınımızı 200° ayarlayıp böreği fırına verelim altlı üstlü kızartalım. Afiyet olsun.

Su Böreği Tadında Tepsi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Fıstık Ezmesi
Mercimek Mantısı (Videolu)
Patlıcanlı Patates Kavurma
Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde)
Buzluk İçin Poğaça (Videolu)
Fırında Nefis Sebzeli Dolma
Hdabla | © 2025 |