Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti (1,5 su bardağı süt)
  • 1 paket çikolata sosu (2,5 su bardağı süt)

Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta ile şekeri koyup mikser ile karıştırın.
  2. Sonra sıvı yağ ile sütü koyup karıştırmaya devam edin.
  3. Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ekleyip son kez çırpalım.
  4. Daha sonra borcamımızı yağlayıp, içine karışımımızı ekleyelim ve evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dk pişirin.
  5. Krem şanti ile çikolata sosunu farklı kaplarda hazırlayın.
  6. Kek piştikten sonra kekin soğumasını bekleyin, ve daha sonra keke kürdan ile delikler açarak 1 su bardağı sütü koyup, kekin sütü emmesini bekleyin.
  7. Kek krem şanti çikolata sosu sırasıyla ekleyin.
  8. Ve bir gün dolapta bekletin. Afiyet olsun😭🍰🫰.

Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator
Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı
Kakaolu Kek
Tek Porsiyonluk Çilekli Turta
Brownie Cookie
Borcamda 24 Dilim Vişneli Yaş Pasta Tarifi – Kalabalık Aileler İçin Mükemmel (Videolu)
Hdabla | © 2025 |