Taze Fasülye Diblesi
Taze Fasülye Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg taze fasülye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 bardak su
Taze Fasülye Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı küp küp doğrayın zeytinyağında kavurun.
- Küçük küçük doğradığınız fasülyeyi ekleyin biraz kavurun.
- Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ekleyin, ezdiğiniz sarımsağı ekleyin ağzını kapatıp kısık ateşte biraz pişirin.
- Fasülyenin pişmesine yakın pirinçi, baharatlarını ve suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekip pirinçler piştiğinde altını kapatın 15 dk kadar dinlendirip servis edebilirsiniz✨ afiyet olsun💞
Taze Fasülye Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














