Kaya Kurabiyesi

Kaya Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut hamur işi margarin (yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
  • İri modüllü ceviz
  • 5-6 adet kuru kayısı (küçük doğranmış)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Kaya Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzüm, ceviz, damla çikolata ve kayısı hariç tüm gereçlerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  2. Üzüm, ceviz ve kayısı eklenir.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparılarak hal vermeden öylece tepsiye dizilir.
  4. 175 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika yavaşça kızarana kadar pişirilir.

Kaya Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Beşamel Soslu Karnabahar
Kahvaltılık Zeytinyağlı Domates Biber Kavurması
Şekersiz Hurma Pastası
Aşure
Elmas Kurabıye
Hdabla | © 2024 |