Fit Kabaklı Lorlu Poğaça (Beyaz Unsuz Ve Yağsız)
Fit Kabaklı Lorlu Poğaça (Beyaz Unsuz Ve Yağsız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk kabak (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 1 su bardağı lor peyniri
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş olağan peynir (isteğe bağlı)
- 1 adet yumurta (isteğe bağlı – bağlayıcı olur, fakat yumurtasız da olur)
- 2-3 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı bu içi dokuyu yumuşak ve nemli yapar. yumurta koymayacaksan yoğurt bağlayıcı olur)
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
- Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
- 1,5 su bardağı yulaf unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz (peynir tuzluysa azalt
Fit Kabaklı Lorlu Poğaça (Beyaz Unsuz Ve Yağsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları rendele, elinle ya da pak bir bezle suyunu güzelce sıkın.
- Derin bir kapta kabak, lor peyniri, doğranmış yeşillikler, yulaf unu, kabartma tozu, baharatlar ve yumurtayı karıştırın.
- Daha proteinli olsun dersen içine 1 yemek kaşığı chia tohumu da ekleyebilirsin. Bende kalmamıştı eklemedim. 7-8 zeytin doğrayıp ekledim fakat eklemeyince daha çok seviyorum diye materyallere yazmadım.
- Harç çok cıvıksa biraz daha yulaf unu ekleyebilirsiniz. Ele yapışmayan ancak çok sert olmayan bir kıvamda olsun.
- Elinle yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine isterseniz biraz susam ya da çörek otu serpin. (yumurta sarısı istersen sür – fakat fit versiyon için kaide değil. ).
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 25-30 dakika, fansız ayarda, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Tadım testi yapalım gerekirse biraz daha bekleyelim.
- Fırından fırına ve poğaçaların kalınlığına nazaran müddet değişebilir. Yavaş yavaş pişmesi kıymetli.
Afiyet olsun.
Fit Kabaklı Lorlu Poğaça (Beyaz Unsuz Ve Yağsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








