Çikolatalı Pudingli Islak Kek
Çikolatalı Pudingli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt
Üzeri için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket çikolatalı puding
Çikolatalı Pudingli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba 3 yumurtayı kırın ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin.
- Mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı sütü içine dökün. Karıştırın.
- 2 su bardağı unu ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Un karıştıktan sonra 3 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin. Tekrar karıştırın.
- Son olarak 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın.
- Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırına ver ve 30–45 dakika pişirin. Ortada denetim edin.
- Kek piştikten sonra 5 dakika bekleyin.
- Üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek dökün.
- Kek büsbütün soğusun.
- Küçük bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve 1 paket çikolatalı pudingi koyun.
- Karıştırarak pişir, puding kıvam alınca ocağı kapatın.
- Ilınan pudingi kekin üzerine dök ve düzgünce yayın.
- Üzerini isteğine nazaran süsleyin.
- Keki buzdolabına koy ve en az 2 saat dinlendirin.
- Soğuyan keki dilimle ve servis et.Afiyet olsun!.
Çikolatalı Pudingli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














