Yoğurtlu Köz Biber Mezesi
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 dilim beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Tuz
- Kuru nane
- Kıyılmış ceviz
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 şişe közlenmiş kapya biber
- Zeytinyağı
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı piyazlık olacak halde doğrayalım.
- Köz biberleri ortadan ikiye keserek doğrayalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları ekleyerek soğanların rengi dönene kadar kavuralım.
- Doğradığımız kapya biberi de ekleyerek birkaç cins daha çevirelim ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım .
- Diğer taraftan yoğurt ,beyaz peynir ,dereotu ,maydanoz, tuz ve kuru naneyi ekleyerek tüm malzemeyi rondodan geçirelim.
- Yeterince soğuyan sebzelerimizi geniş bir kaseye alıp üzerine yoğurt döküp ceviz ekleyerek karıştıralım afiyet olsun.
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









