Hızlı Lavaş Döner

Hızlı Lavaş Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet marketten alınmış tandır lavaş
  • 400 gram hazır döner
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • İnce doğranmış domates
  • İsteğe bağlı ince ay biçiminde doğranmış yarım soğan
  • Hardal sosu
  • Mayonez

Hızlı Lavaş Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salçayı farklı bir tavada 5 dakika pişirerek sos haline getirelim. Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  2. Et döneri 5 dakika airfreyde ya da tavada ısıtalım. 4 tane lavaşı farklı düz servis tabaklarına alalım.
  3. Hazırladığımız salçalı sosu lavaşın her yerine sürelim.
  4. Hardal ve mayonezden de az bir çay kaşığı kadar sıkıp onu da lavaşa yedirelim.
  5. Isıttığımız döneri eşit ölçüde 4 adet hazırladığımız soslu lavaşlara yayalım.
  6. Uzunlamasına doğradığımız kornişon turșuları ve ince doğranmış domatesleri de yerleştirelim.
  7. İsteyen ince doğranmış soğan da koyabilir.
  8. En son rendelenmiş kaşar peynirini de eşit ölçüde paylaştırıp altını kapatıp saralım.
  9. Sardıktan sonra tost makinesinde lavaş hafif kızarana kadar bastıralım.
  10. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hızlı Lavaş Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşure
Waffle Tarifi
Sulu Köfte Çorbası
Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı
Karışık Meyve Kompostosu
Gün Menüsü Beş Çayı
Hdabla | © 2025 |