Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta
Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı maden suyu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı soğuk süt
Ganaj için;
- 1 paket 200 ml krema
- 150 gram bitter çikolata
Süslemek için;
- İstenilen meyveler, şekerleme vs
Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Üzerine yağ ve maden suyu akabinde da kabartma tozu ve vanilya dökülür. Çırpılmaya devam edilir.
- Unu da ekledikten homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır, sonra çokça yağlanmış tart kalıbına kek harcı dökülür.
- Ayrı bir yerde krema ve çikolata eritilir.
- Kek fırından çıktıktan sonra şekerli süt ile ıslatılır. Ve akabinde kremalı çikolata üzerine dökülür.
- Bir kaç saat dolapta bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









