Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta

Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı maden suyu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı soğuk süt

Ganaj için;

  • 1 paket 200 ml krema
  • 150 gram bitter çikolata

Süslemek için;

  • İstenilen meyveler, şekerleme vs

Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Üzerine yağ ve maden suyu akabinde da kabartma tozu ve vanilya dökülür. Çırpılmaya devam edilir.
  3. Unu da ekledikten homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır, sonra çokça yağlanmış tart kalıbına kek harcı dökülür.
  4. Ayrı bir yerde krema ve çikolata eritilir.
  5. Kek fırından çıktıktan sonra şekerli süt ile ıslatılır. Ve akabinde kremalı çikolata üzerine dökülür.
  6. Bir kaç saat dolapta bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Tart Kalıbında Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı
Browni Kurabiye
Fındıklı Kakaolu Kek
Fırın Karnabahar Kızartmadan En Hafifinden (Videolu)
Kefirli Portakallı Smoothie
Tahinli Ve Bademli Un Helvası
Hdabla | © 2025 |