Fırın Makarna

Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna

İç harcı için;

  • Peynir
  • 5-6 kısım maydanoz

Beşamel sos için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Üzerine;

  • Kaşar

Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnamızı tencereye alıp haslayalım ,pişince süzelim.
  2. Bir tavada yağda unu kavuralım ,pembeleşince soğuk sütü dökelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynayınca kapatalım ve pişen makarnaya dökelim karıştıralım tuzunu atalım.
  4. Bir kasede peynir ve maydanozu karıştıralım.
  5. Borcama makarnanın yarısını alalım ,sonra peynirli karışımı dökelim .
  6. Kalan yarısını dökelim ,üzerine ister dilim kaşar isterseniz rendelenmiş kaşar koyun.
  7. 180 derecede kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı
Tarçınlı Sütlaç Tarifi ( Tam Tutan Tarif)
Kışlık Menemen
Kabak Havuç Mezesi
Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta
Hdabla | © 2025 |