Fırın Makarna
Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
İç harcı için;
- Peynir
- 5-6 kısım maydanoz
Beşamel sos için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
- Tuz
Üzerine;
- Kaşar
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnamızı tencereye alıp haslayalım ,pişince süzelim.
- Bir tavada yağda unu kavuralım ,pembeleşince soğuk sütü dökelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca kapatalım ve pişen makarnaya dökelim karıştıralım tuzunu atalım.
- Bir kasede peynir ve maydanozu karıştıralım.
- Borcama makarnanın yarısını alalım ,sonra peynirli karışımı dökelim .
- Kalan yarısını dökelim ,üzerine ister dilim kaşar isterseniz rendelenmiş kaşar koyun.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











