Frambuazlı Yaz Tatlısı

Frambuazlı Yaz Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi

Muhallebisi için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 2 paket vanilya
  • Dondurulmuş frambuaz kesimleri yahut meyve parçaları

Üst süslemesi için;

  • 1 paket krema
  • 2 adet sütlü çikolata
  • Frambuaz ve antep fıstığı

Frambuazlı Yaz Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Alt tabanı için burçakları elimizde parçalayalım ve kuplara koyalım.
  2. Muhallebi için yumurta sarısını blandırdan geçirelim ağır sarılığı gitsin.
  3. Krema ve vanilya harici bütün materyalleri tenceremize ekleyip orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştıralım.
  4. Koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım.
  5. Soğuduktan sonra krama ve vanilyaları ekleyip blandırdan geçirelim.
  6. Bardaklara göz kararı kaşık ile koyalım ben ortalarına frambuaz ve böğürtlen modülleri ekledim.
  7. Üst granajı için çikolataları eritelim içinede krema ekleyelim ve karıştıralım muhallebinin üzerine dökelim.
  8. Süslemesi içinde antep fıstığı ve ister çilek ister frambuaz ile süsleme yapabilirsiniz.
  9. Dolapta 2 -3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. :).

Frambuazlı Yaz Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Yaprak Sarma
Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates
Yoğurt Yatağında Havuç Ve Brokoli
Muzlu Sütlü Çiya Tohumlu Tatlı
Bebeklere Atom Kahvaltı
15 Dakikada Tavada Mayasız Şipşak Pizza
Hdabla | © 2025 |