Meşhur Edirne Tencere Köftesi

Meşhur Edirne Tencere Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet ince rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağına yakın su

Kızartmak için;

  • 500 ml sıvı yağ

Servis için;

  • Salça
  • Domates
  • Soğan
  • Kızarmış patlıcan

Meşhur Edirne Tencere Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  2. Bir süre yoğurduktan sonra suyunuda ekleyip, tekrar yoğuruyoruz. Akabinde şekillendirme yapıyoruz.
  3. Köftemizi bir kenara alıp ocağa ısınması için su koyuyoruz ve fokur fokur kaynamasına müsaade vermeden içine 1 tatlı kaşığı tuz atıp akabinde yavaş yavaş köftelerimizi suya atıyoruz.
  4. 5 dakika kadar köftelerimizi suda haşlıyoruz.
  5. Burada değerli olan suyun kaynamaması (fokur fokur), ocağın altını denetimli bir formda yakalım. Kaynar suda (fokur fokur) pişirirseniz süratlice dağılacaktır. Sakin denetimli bir sıcaklıkta tutarak pişirelim.
  6. Ardından pişmeye yakın çabucak yan ocağa yağımızı koyalım ve kısık ateşte ocağımızı açalım. Derin bir tencerede olması kıymetlidir.
  7. Haşlanmış köftelerimizi süzgeç yardımı ile alıp suyunu süzdürelim ve kızgın olmayan yağımızın içine atalım (yağ kızgın olmayacak, altı en kısıkta kalsın. Çok yavaş pişmesi gerekiyor)
  8. Ara orta köftelerimizi aykırı düz ederek kızarmalarını sağlıyoruz.
  9. Köftelerimiz kızardıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve köftelerimiz yağın içinde bırakıyoruz. Onlar yenebilir bir sıcaklığa gelirken bizde servis için hazırlanabiliriz.
  10. Salçayı bir bardakta sulandırıyoruz. Domateslerimizi ince ince doğruyoruz. İsteğe bağlı ince doğranmış patlıcanlarımızı kızartıyoruz. İnce ince soğanlarımızı da doğrayıp hepsini bir kenara alıyoruz.
  11. Orijinal de ekmek dik olarak ikiye bölünür ve içini açtıktan sonra salçayı sürüp üstüne domatesleri yerleştiririz ve çokça köfte koyarız. Üzerine kimyon,tuz,karabiber serper ve servis ederiz.
  12. Bir öteki servis seçeneği ise ekmeğimize salça sürmeden domatesleri yerleştirip akabinde kızarmış patlıcanları da koyduktan sonra çokça köfte ve baharatları atabiliriz.
  13. Kendi ağız tadınıza nazaran bir çok birleşim yapabilirsiniz. Afiyetler olsun. Deneyenlerin yorumunu bekliyorum.

Meşhur Edirne Tencere Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Pirinçli Mısırlı Çorba
2 Kişilik Hanımağa Çorbası
Gaziantep Usulü Börek
Starbucks Kurabıye
Fırında Nefis Baget
Kabak Lazanya
Hdabla | © 2025 |