Etli Mantı

Etli Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • Tuz

İç materyali için

  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi (soğanın fazla suyu sıkılır)
  • Nane, kırmızı biber, tuz, maydanoz

Üzerine için

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber

Etli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta, su, tuz ve unu koyup yoğurma sürecini tamamlıyoruz.
  2. Dinlenen hamuru 2 eşit bezelere bölüp hamurumuzu açıyoruz.
  3. İç gerecini karıştırarak hazırlıyoruz.
  4. Hamuru açtıktan sonra küçük karelere bölüp içine iç gereçleri koyalım. Kapatma sürecini bitirdikten sonra fırında 10 dk pembeleşinceye kadar bekleyelim.
  5. Hazırlamış olduğumuz tencerede ki kaynamış suya atıp pişinceye kadar pişirelim.
  6. Tencereden tabaklara servis yapıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Son olarak kızdırdığımız tereyağı ve toz biberi döküp servis edeli.

Afiyet olsun 🍽🍲🌸

Etli Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotlu Buğday Salatası
Yumuşacık Yaz Keki
Gelin Pastası
Ton Balıklı Domatesli Mozzarellalı Gnocchi
Yufkadan Tava Pizzası
10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Arap Tava
Hdabla | © 2025 |