Yoğurtlu Patates Çanağı
Yoğurtlu Patates Çanağı Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patates
- 2 adet havuç
- Çeyrek bağ maydanoz
- Tuz
- Nane
- Pul biber
- Kara biber
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 3-4 kaşık mayonez
- 1-2 lisan sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
Yoğurtlu Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyalım suda yumuşayana kadar haşlayalım.
- Patatesleri ezelim, ince kıyılmış maydanoz ve havuç rendesi ekleyip karıştırın.
- Baharatları ekleyelim ve yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Parmağınızla içine oyuk yapalım.
- Hazırlamış olduğumuz yoğurdu patates çanağı üzerine koyalım.
- Yağda kavurmuş olduğumuz salçayı yoğurdun üzerine gezdirelim. İsteğe bağlı nane ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ✌️
Yoğurtlu Patates Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








