Patates Mezesi

Patates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • İstediğiniz bir baharat
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Patates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesler haşlanıp derince bir kap içerisinde yeterlice ezilir.
  2. Bir tava içerisinde kuru soğan incecik doğranıp yağda kavrulur.
  3. Soğanlar pembeleşince salça, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharat ek edilip güzelce karıştırılır.
  4. Daha sonrasında hazırladığımız salçalı sosu ezilen patatesin üzerine döküp uygunca harmanlayalım.
  5. Bir servis tabağına alıp istediğiniz biçimde süsleyerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🍁.

Patates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Börek
Havuçlu Domates Çorbası
Ocakta Etli Patlıcan Güveç
Kolay Pudingli Tatlı
Pratik Kumpir
Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2024 |