Kakolu Fındıklı Kek

Kakolu Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt yahut süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 avuç iri dövülmüş fındık

Kakolu Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip mikser ile düzgünce çırpalım daha sonra sıvı yağ, süt yahut yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve fındık ekleyip çırpalım.
  2. Harcımızı uygunca yağlanmış kek kalıbına yahut dikdörtgen borcama kek harcımızı ekleyip düzeltelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 – 30 dk denetimi bir biçimde pişirelim.
  4. Kek piştikten sonra kek kalıbını zıt çevirin bu halde kendi çıkacaktır çay eşliğinde servise hazırdır. ☕🍰

Not:İsterseniz üzerine çikolata sosu yahut puding gezdirebilirsiniz.

Kakolu Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç (Hem Basit Hem Lezzetli)
Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı)
Annemin Keki
Mercimekli Bükme (Afyon Yöresinden)
Böğürtlenli Cheesecake
Islak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |