Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nane
- 7 su bardağı tavuk suyu
- Zeytinyağ
- Tuz
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk suyundan 2 su bardağını terbiyesi için ayırıyoruz.
- Tavuk suyu tencereye alınır ve kaynaması için ocağa alınır.
- Kaynayan suya yıkanmış suyu süzülmüş pirinç ek edilir. Pirinçler uzayana kadar pişirilir.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un, yoğurt ve ayırdığımız tavuk suyu düzgünce karıştırılır. Çorbanın kesilmemesi için kaynayan sudan bir kepçe kadar terbiyeye eklenir.
- Topak olmayacak halde daima karıştırarak tencereye terbiyesi dökülür.
- En son çorbanın üzerine tuz, zeytinyağı ve nane ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















