Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 7 su bardağı tavuk suyu
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk suyundan 2 su bardağını terbiyesi için ayırıyoruz.
  2. Tavuk suyu tencereye alınır ve kaynaması için ocağa alınır.
  3. Kaynayan suya yıkanmış suyu süzülmüş pirinç ek edilir. Pirinçler uzayana kadar pişirilir.
  4. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un, yoğurt ve ayırdığımız tavuk suyu düzgünce karıştırılır. Çorbanın kesilmemesi için kaynayan sudan bir kepçe kadar terbiyeye eklenir.
  5. Topak olmayacak halde daima karıştırarak tencereye terbiyesi dökülür.
  6. En son çorbanın üzerine tuz, zeytinyağı ve nane ek edilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Herkesin Hayran Kalacağı Meze
Kaşarlı Menemen
Cokoprens
30 dakika da harika Patlamış Mısır Cipsi
Fırında Somon
Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı)
Hdabla | © 2025 |