Lokmalık Poğaça

Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
  • Aldığı kadar un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un

Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve sıvı yağ hariç tüm gereçleri bir kaba alıp karıştıralım. Unu denetimli ekleyip, yoğuralım. Hamurun yumuşak ve ele yapışmıyor olması gerekiyor. Son olarak sıvı yağı ekleyip hamuru toparlayalım.
  2. Avuç içi büyüklüğünde bezeler hazırlayıp tepsiye dizelim.
  3. Üzeri için tereyağıyla unu kavurup tüm poğaçaların üzerine gelecek biçimde dökelim. Yağını döktükten sonra 15-20 dakika tepside mayalanmaya bırakalım.
  4. Son olarak evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🫶🏻🎀

Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubainigt (Dubai Gecesi)
Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı
Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması (Videolu)
Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır
Katmer Poğaça (Katlarını Gören Şaşırıyor,Sırrı Nerede Saklı?) (Videolu)
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |