Lokmalık Poğaça
Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3.5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
- Aldığı kadar un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 100 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve sıvı yağ hariç tüm gereçleri bir kaba alıp karıştıralım. Unu denetimli ekleyip, yoğuralım. Hamurun yumuşak ve ele yapışmıyor olması gerekiyor. Son olarak sıvı yağı ekleyip hamuru toparlayalım.
- Avuç içi büyüklüğünde bezeler hazırlayıp tepsiye dizelim.
- Üzeri için tereyağıyla unu kavurup tüm poğaçaların üzerine gelecek biçimde dökelim. Yağını döktükten sonra 15-20 dakika tepside mayalanmaya bırakalım.
- Son olarak evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🫶🏻🎀
Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






