Fesleğenli Krep
Fesleğenli Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 2 kaşık yoğurt
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Tuz
Fesleğenli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, su, sıvı yağ çırpılır un eklenerek pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
- Burada kıvama nazaran un yada suyu ayarlayabilirsiniz.
- En sonunda fesleğen tuz ve kırmızı toz biberle karıştırın.
- Biraz ısınan krep tavasını az yağlayıp, bir kepçe krep harcından döküp, pişirelim. Hafifçe üst yüzeyi göz göz olunca çevirip art kısmınıda pişirelim. Sıcakken tüketmenizi tavsiye ederim.
Fesleğenli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






