Fesleğenli Krep

Fesleğenli Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Tuz

Fesleğenli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, su, sıvı yağ çırpılır un eklenerek pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırılır.
  2. Burada kıvama nazaran un yada suyu ayarlayabilirsiniz.
  3. En sonunda fesleğen tuz ve kırmızı toz biberle karıştırın.
  4. Biraz ısınan krep tavasını az yağlayıp, bir kepçe krep harcından döküp, pişirelim. Hafifçe üst yüzeyi göz göz olunca çevirip art kısmınıda pişirelim. Sıcakken tüketmenizi tavsiye ederim.

Fesleğenli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Hatay Usulü Atom Döner
Fırında Patlıcan Oturtma Tarifi
Bebek Kahvaltı
Cevizli Revani Tatlısı
Fırında Bamya Kızartma
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |