Tavuklu Mantı

Tavuklu Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 4 adet yufka

Salçalı sosu için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Tavuklu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk kıymamızı kabın içerisine alalım, üzerine rendelediğimiz soğanı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu alarak güzelce yoğuralım.
  2. Yufkamızın bir adedini tezgaha serelim, ortadan keselim. Hazırladığımız iç harcı uzunlamasına yufkanın geniş tarafına yerleştirelim. İçe katlayarak rulo halinde saralım. Rulolarımızı 2 parmak genişliğinde keselim.
  3. Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim ve hazırladığımız mantılarımızı dik ve sıkışık olacak biçimde yerleştirelim. Tavuklu mantılarımızın üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. Salçalı sos için tavaya sıvı yağ, nane ve salçayı alalım, karıştıralım.
  5. Son olarak sıcak suyumuzu ekleyelim, karıştırarak salçayı çözdürelim. Pişen mantılarımızı fırından alalım ve salçalı sosu her yerine gelecek formda üzerine gezdirelim.
  6. İlk sıcaklığı çıkan mantılarımızı kalıptan çıkartalım ve servis tabağına alalım. Üzerine düzgünce çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Son olarak üzerine maydanoz serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Tavuklu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mini Gül Börek İkramlık
Sürtlü İrmik Tatlısı (Cup)
Kıymalı Ispanak Yemeği
İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı)
Pişi Tarifi
Kuru Yeşil Fasulye Yemeği
Hdabla | © 2025 |