Tavuklu Mantı
Tavuklu Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 4 adet yufka
Salçalı sosu için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1,5 su bardağı sıcak su
Tavuklu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk kıymamızı kabın içerisine alalım, üzerine rendelediğimiz soğanı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu alarak güzelce yoğuralım.
- Yufkamızın bir adedini tezgaha serelim, ortadan keselim. Hazırladığımız iç harcı uzunlamasına yufkanın geniş tarafına yerleştirelim. İçe katlayarak rulo halinde saralım. Rulolarımızı 2 parmak genişliğinde keselim.
- Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı serelim ve hazırladığımız mantılarımızı dik ve sıkışık olacak biçimde yerleştirelim. Tavuklu mantılarımızın üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim. Salçalı sos için tavaya sıvı yağ, nane ve salçayı alalım, karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyumuzu ekleyelim, karıştırarak salçayı çözdürelim. Pişen mantılarımızı fırından alalım ve salçalı sosu her yerine gelecek formda üzerine gezdirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan mantılarımızı kalıptan çıkartalım ve servis tabağına alalım. Üzerine düzgünce çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Son olarak üzerine maydanoz serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








