Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli
Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg yenidünya (malta eriği)
- 2,5 kg toz şeker
- 2 adet limon suyu
- 3 litre su
Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencerede 3 litre su ile şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırınız.
- Şeker büsbütün eriyip, kıvam alana kadar kaynatılır. Bu esnada limon suyunu ek ediniz.
- Bizde bu esnada yeni dünyaları bol su ile yıkayıp, kabuklarını soyunuz.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartınız.
- Yeni dünyaları geniş bir kaseye alınız.
- Kararmamaları için üzerlerine limonlu su ile gezdirilir isteğe nazaran ben yapmıyorum gerek duymuyorum.
- Şerbet kaynamaya başlayınca yavaş yavaş yeni dünyaları ek ediyoruz.
- Ara sıra karıştırarak taşımasını önlemek için, ben ekseriyetle bir tatlı kaşığı kadar tereyağı ek ediyorum taşımasını ve hoş bir tat veriyor.
- Bu biçimde reçel kıvam alana kadar pişirilir.
- Biliyorsunuz ki birtakım reçeller durdukça sulanıyor, bilhassa sulu meyveler o yüzden adam akıllı pişirmeye devam ediniz.
- Üstü köprüdüğü vakit köpüğü bir kaşık yardımıyla alınız. Orta sıra karıştırınız ki tabanına tutmasın.
- Reçel büsbütün kıvam aldığı vakit ocağın altını kapatınız. Biraz dinlendikten sonra istediğiniz her türlü kavanazo dökünüz.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatınız. Buna dikkat ediniz zira bazen kapaklar atıyor o yüzden yeni kapaklar kullanmak gerekir.
- İster yazın, ister kışın tüketebilirsiniz. Benim yaptığım uzun mühlet hiç bozulmadan kalıyor. Umarım sizin yaptığınız vakit da dayanır. Denemek isteyenler olursa aklına bir şey takılırsa sorabilir. Afiyet bal şeker olsun 🤭
Yenidünya (Malta Eriği) Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










