Mozaik Pasta
Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Arzuya nazaran hindistan cevizi
Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvilerimizi çok küçük olmayacak formda kırıyoruz kenara bırakıyoruz.
- Daha sonra sütümüzü şekerimizi kakaonuzu ve bir yemek kaşığı nişastamızı karıştırıp, ocağa alıyoruz düzgünce muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, en son üzerine tereyağını ekleyip kapatıyoruz.
- Daha sonra kırdığımız bisküvileri içine atıp düzgünce birbirine geçmesini sağlıyoruz.
- Streç sinema serilmiş baton kek kalıbımıza hazırladığımız harcımızı döküyoruz, üzerine kapatıp buzdolabımızın dondurucu kısmında 2 saat bekletiyoruz.
- Katılaşan pastayı kalıptan çıkarıp dilimler formunda servis ediyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerine hindistan cevizi serpilebilir deneyenlere afiyet olsun.
Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













