Arap Tava
Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 560 gram kıyma
- 500 gram küçük küp doğranmış patates
- 215 gram soğan
- 185 gram kapya biber
- 160 gram sivri biber
- 285 gram domates
- 5 gram sarımsak
- 65 gram biber salçası
- 60 gram domates salçası
- 50 ml zeytinyağı
- 50 ml ayçiçek yağı
- 180 ml su
- 12 gram tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı isot
- Çay kaşığı ucu ile kimyon
Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar minik biçimde küp küp doğranır. Biberler küçük küçük doğranır. Patatesler minik küpker halinde doğranır. Domatesler küp küp doğranır. Sarımsak ezilir.
- Tüm gereçler bir kap içerisinde yeterlice karıştırılır yoğurulur. İster tepsiye yayılır ister porsiyonluk güveçlere hisse edilir. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında 1 saat(kontrollü) pişirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın.
Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















