Arap Tava

Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 560 gram kıyma
  • 500 gram küçük küp doğranmış patates
  • 215 gram soğan
  • 185 gram kapya biber
  • 160 gram sivri biber
  • 285 gram domates
  • 5 gram sarımsak
  • 65 gram biber salçası
  • 60 gram domates salçası
  • 50 ml zeytinyağı
  • 50 ml ayçiçek yağı
  • 180 ml su
  • 12 gram tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Çay kaşığı ucu ile kimyon

Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar minik biçimde küp küp doğranır. Biberler küçük küçük doğranır. Patatesler minik küpker halinde doğranır. Domatesler küp küp doğranır. Sarımsak ezilir.
  2. Tüm gereçler bir kap içerisinde yeterlice karıştırılır yoğurulur. İster tepsiye yayılır ister porsiyonluk güveçlere hisse edilir. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatılır.
  3. 180 derece evvelce ısınmış fırında 1 saat(kontrollü) pişirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın.

Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote
Kremalı Tavuk Sote
Nefis Acılı Sosu İle Fırında Brokoli
Çıtır Kurabiye
Ciabatta Ekmeği
Herse (Keşkek)
Hdabla | © 2025 |