Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4,5 su bardağı un
Elmalı harç için;
- 3 orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe nazaran kırılmış ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları yıkayalım ve soyup rendeleyelim. Daha sonra ocağa alıp, üstüne şekeri ilave edelim ve pişmeye bırakalım. Yumuşayan elmaların üstüne tarçını ve isteğe nazaran cevizi ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Hamur için tüm gereçleri yoğurma kabına alıp yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan kesimler koparalım ve dilediğimiz formu verebiliriz. Ben ceviz büyüklüğünde kopardım ve elimde incelttim ve iç harcı koyup, yuvarladım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. 190° evvelce ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim çok kızarmasın üstü.
- Fırından çıkarıp, soğuttuğumuz kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun 🌺.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






