Bahar Pilavı
Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (ben basmati pirinç kullandım.)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet enginar
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
Pilavın üzerine;
- 1 adet limonun kabuğu ve suyu
- 4 adet taze soğan
- Çeyrek demet dereotu
- Çeyrek demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Bir tencerede yemeklik olarak doğranmış soğanları yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğanlar yumuşayınca küp doğranmış enginarları da ekleyip, 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Akabinde üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip, kapağı kapalı bir formda enginarların yumuşamasını sağlıyoruz. (suyu bitene kadar)
- Yumuşayan enginarların üzerine pirinci ve ince kıyılmış taze soğanları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak tuz, karabiber ve sıcak su ekliyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık pozisyona getiriyoruz ve pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pirinçler suyu çekince ocağın altını kapatıyoruz pilavın üzerine limon kabuğu rendesi, limon suyu ve çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz karışımı ile birlikte zeytinyağı da ekleyip kenarlardan ortaya hakikat nazikçe karıştırıyoruz.
- Pilavın üzerini örtüp, demlenmeye bırakıyoruz… (10-15 dakika kadar) yanına…. Et…balık her şey çok yakışıyor. Hatta tek başına bile yenilebilecek mükemmel bir yemek oluyor… kesinlikle deneyin derim…👌
Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











