Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz)
Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk yeşil kabak (rendelenmiş, tuzla ovulup suyu sıkılmış)
- 2 yemek kaşığı haşlanmış yahut evvelden ıslatılmış kinoa
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sorgun unu
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1/4 (çeyrek) adet kuru soğan (rendelenmiş) yahut 2 kısım taze soğan (ince doğranmış)
Baharatlar:
- Karabiber
- Kimyon
- Zerdeçal
- Acı pul biber
Üzeri için:
- Çörek otu
Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş kabakları tuzla ovup, 10 dakika bekletin, akabinde suyunu güzelce sıkın.
- Tüm gereçleri geniş bir kapta güzelce karıştırın.
- Karışımı silikon muffin kalıplarına yahut yağlanmış muffin tepsisine eşit formda paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25–30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp, birinci sıcağı geçince kalıptan çıkararak servis edin.
Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








