Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz)

Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk yeşil kabak (rendelenmiş, tuzla ovulup suyu sıkılmış)
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış yahut evvelden ıslatılmış kinoa
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sorgun unu
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) adet kuru soğan (rendelenmiş) yahut 2 kısım taze soğan (ince doğranmış)

Baharatlar:

  • Karabiber
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • Acı pul biber

Üzeri için:

  • Çörek otu

Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenmiş kabakları tuzla ovup, 10 dakika bekletin, akabinde suyunu güzelce sıkın.
  2. Tüm gereçleri geniş bir kapta güzelce karıştırın.
  3. Karışımı silikon muffin kalıplarına yahut yağlanmış muffin tepsisine eşit formda paylaştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25–30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkarıp, birinci sıcağı geçince kalıptan çıkararak servis edin.

Fonksiyonel Kabaklı Muffin Mücver (Glutensiz – Yoğurtsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Çıtırlığında İçli Kete
Zeytin Salatası (Yaz Sofralarında Lezzetli Bir Salata)
Soğan Dolması Tarifi
Mercimekli Börek
Browni Tadında Kurabiye
Kıymalı Pide
Hdabla | © 2025 |